Unitati de compost pentru locuitorii din Giarmata

1
1002

Pentru a stimula colectarea selectiva si gestionarea mai buna de catre cetateni a deseurilor din gospodarie, Consiliul Judetean Timis a inceput repartizarea catre primarii a unor unitati de compostare individuala (numite impropriu si „compostoare”).

Practic sunt un fel de containere din plastic in care se depoziteaza doar deseuri vegetale si in care se produce compostul, care este un ingrasamant natural foarte bun pentru agricultura si gradinarit.

In luna februarie, Consiliul Judetean Timis a inceput repartizarea acestor compostoare cate UAT-uri iar in perioada urmatoare acestea vor fi distribuite catre populatie, pe baza de proces verbal de predare-primire.

Practic, ele vor ramane in proprietatea Consiliului Judetean Timis iar beneficiarii le vor putea utiliza gratuit, cu conditia de a le folosi strict pentru destinatia lor aceea de producere ,,compost” si fara sa le deterioreze.

Pentru a stimula compostarea, pe perioada acestui an Primaria va face eforturi pentru informarea cetatenilor, in paralel cu proietul pilot de colectare selectiva a deseurilor din gospodarii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here