Strandul din Giarmata in anul 1971 IMAGINI RARE

2
10877

Ștrandul din Giarmata a fost construit in anul 1971 la initiativa lui Peter Oberle ,Josef Schäfer si Adam Kernleitner care au venit cu aceasta idee.

S-au gândit ca in verile calde locuitorii si copii din sat sa aiba un loc de relaxare unde sa isi petreaca timpul.

Ideea a fost binevenita si acceptata foarte repede de comunitate ,astfel ca in anul 1971 Giarmata avea strand.

Apa era adusa de la Izvorul din parc ,si era depozitata in bazine mari langa strand unde era purificata si tratata cu clor

Primul manager al strandului este Dl.Johann Weber iar director de strand este Dl.Mark Chira pana in anul 1981.

La Giarmata au inceput sa vina tot mai multi oameni din Timisoara pentru a se bucura de linistea si caldura oamenilor pe care o gaseau aici.

Acum va lasa sa vedeti urmatoarele imagini care vorbesc de la sine despre ce a insemnat strandul Giarmata pentru toti locuitorii din Giarmata si imprejurimi.

[envira-gallery id=”899″]

Strandul din Giarmata a fost ridicat cu multa truda,la construirea lui participand voluntari din sat,care au muncit fara a avea vreo pretentie.Stau si ma intreb in zilele noastre oare cati ar mai face asta? Rspunsul din punctul meu de vedere este de inteles….

Vreau sa va multumim tuturor care ati participat la construirea acestui strand,poate multi nu mai sunteti printre noi insa copiilor,nepotilor si familiilor voastre din Germania si intreaga lume.
Ne-ati lasat ca mostenire o comuna frumoasa si prospera,insa nu am stiut sa o gestionam si sa o apreciem pe cat merita si pentru asta ne pare rau.

Stim cu cata truda s-au construit toate si cat de mult a fost comunitatea implicata.
Nu mai este cazul sa cautam vinovati,poate ca toti am fost implicati mai mult sau mai putin,si nu ne-a deranjat acest lucru,insa Giarmata merita sa isi recapete sclipirea de altadata.
Noi generatia de acum, putem schimba acest lucru,si o vom face.

In acest an speram sa inceapa lucrarile in construirea noului strand,va rog pe toti sa militati pentru acest lucru.
Haideti ra redam comunei sclipirea meritata

2 COMENTARII

  1. De ce nu se reamenajeaza? Pentru ca domnul Ionel Catapulta a avut grija sa își fac propriul heleșteu în timp ce ștrandul nostru de duce pe apa sâmbetei… felicitări tocmai am realizat de ce este asa frumoasa Giarmata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here