Contractele neonorate din Cartierul Primaverii risca sa fie reziliate

3
2260

Toti tinerii care au beneficiat de locuri pentru casa in Cartierul Primaverii si care nu au onorat contractul(de a construi) acum risca sa piarda acest contract.

Contractele au fost oferite in baza legii 15/2003 iar articolul 5 din prezenta lege spune urmatoarele:

Art. 5.
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin. (1), prin hotarare a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.

Pina in acest moment au fost eliberate doar 60 de autorizatii de constructie si aproximativ 40 de case se afla in diferite faze de executie.

In aceste conditii mai mult de jumatate dintre beneficiarii terenurilor risca sa nu se mai incadreze in termenii contractuali prevazuti de lege.

Se face un apel catre toti beneficiarii terenurilor care nu au obtinut un certificat de urbanism sa face demersurile pentu a-l obtine astfel incat sa nu isi piarda terenul.

Certificatul de urbanism se obtine de la departamentul Urbanism din cadrul Primariei Giarmata iar timpul prevazut pentru eliberare este de aproximativ 30 zile

Aceasta situatie este valabila pentru ambele puz-uri,Cartierul Primaverii cat si cel din partea de jos a Comunei(langa terenul de fotbal)

3 COMENTARII

  1. Mi se pare corect.Un contract trebuie respectat de ambele parti.Multi dintre cei care au primit teren nu au putere financiara pentru a construi si au crezut ca primaria face o pomana cum a facut cu legea 112.Vremea pomenilor a trecut,in capitalism are cine munceste.Sa nu creada vreunul dintre cei care au extras lozul castigator ca va putea sa vanda ceea ce nu ii apartine de drept.Cei care nu pot construi sa renunte pentru a face loc celor ce vin din urma iar dansii sa stea sa astepte para malaiata.

  2. Asteptam ca executivul Primariei Comunei Giarmata sa treaca de indata la rezilierea contractelor neonorate pentru a le redistribuii altor persoane care isi doresc o casa, si sa nu asteptam vreo campanie elctorala.
    Cinste celor care au construit deja, care au respectat contactul, am inteles ca sunt vreo trei case si intabulate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here