Dupa 50 de ani au fost schimbate echipamentele barajului de la Giarmata

0
1156

Locuitorii din zona Giarmata vor fi mai in siguranta in ceea ce priveste inundatiile, dupa ce Administratia Bazinala de Apa Banat (ABA Banat) a finalizat inlocuirea echipamentelor hidromecanice la baraj. Acestea nu au mai fost schimbate de la punerea in siguranta a barajelor, adica din ani 1970, 1971. Datorita uzurii in timp, aceste echipamente trebuiau sa fie aduse la parametri in conditii de maxima siguranta, deoarece rolul acestor acumulari este de aparare impotriva inundatiilor si au fost proiectate pentru atenuarea undelor de viitura pe cursurile de apa Behela (in cazul acumularii Giarmata)

In acest conditii banuim ca in urmatoarea perioada barajul v-a fi din nou plin dupa o perioada destul de lunga in care acesta a fost secat!

In general, manevrele si actionarile de echipamente hidromecanice sunt necesare pentru livrarea debitelor la utilizatorii de apa conform graficelor de exploatare, asigurarea debitelor de servitute in aval, spalarea depunerilor in zona prizelor de captare si din golirea de fund, dar mai ales pentru reglarea nivelului in acumulare, in conformitate cu regulamentele de exploatare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here