Domogled – Valea Cernei

0
681
Zona turistica Herculane este una dintre cele mai cunoscute zone din Banat, datorita statiunii Baile Herculane, dar si al Parcului National „Domogled – Valea Cernei”. Chiar daca se afla la altitudinea de doar 168 de metri, in Baile Herculane se poate respira aer ionizat ca la 1.500 – 2.000 de metri fiind comparabil cu cel din Alpii elvetieni sau de la Cascada Niagara.

Statiunea este situata in partea de sud-vest a Romaniei, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanta de granita cu judetul Mehedinti si doar 25 de km de frontiera cu Serbia.

Statiune milenara mentionata sub denumirea „Ad aqua Herculi sacras ad Mediam”.

Factori naturali: climat de depresiune intramontana, cu influente submediteraneene, sedativ-indiferent; ape minerale izotermale si hipertermale (38-60 °C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compozitii chimice:

    sulfuroase, clorurate, calcice, sodice;
    clorurate, sodice, calcice;
    oligominerale.

Posibilitati de tratament: aerohelioterapie, bai termale, in bazin descoperit, bai termale sulfuroase si sarate,in vane si bazine acoperite; buvete pentru cura interna cu ape minerale, instalatii de hidrotermoterapie (si sauna), electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, in bazine; inhaloterapie; cura de teren. Din statiune se pot face excursii la ruinele bailor romane, Pestera Hotilor(Grota Haiducilor), Grota cu Aburi, Crucea alba, si altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here