Vulcanii noroiosi de la Pischia fenomen foarte rar

0
1483

Un fenomen natural foarte rar, pe care il gasim aproape de Giarmata si anume vulcanii noroiosi. Aparitia lor se datoreaza dispunerii strategice pe linia ce desparte masivul Poiana Rusca de dealurile Lipovei, aici se gasesc vulcanii noroiosi si ape mineralizate.

Vulcanii noroiosi se gasesc pe raza comunei vecine Pischia

[envira-gallery id="1927"]

Vulcanii noroiosi sunt usor de gasit, la iesirea din Pischia catre Fibis, pe partea stanga pozitionati ei fiind intr-un crater unic ce nu poate trece neobservat in pajistea neteda.
Gazele degajate in atmosfera prin noua ochiuri ce bolborosesc in crater provoaca celor mai sensibili o usoara stare de ameteala. Desi la prima impresie pare ca apa si noroiul fierb, acestea sunt, de fapt, foarte reci,cu ape mineralizate iar la suprafata ies gaze din interiorul pamantului.

Atunci cand ploua, craterul se umple cu apa, si vulcanii devin spectaculosi. Pe vremuri, localnicii din Pischia si din Seceani veneau aici sa se vindece de reumatism. Vulcanii noroiosi de la Pischia sunt unici in Campia de Vest, subliniind potentialul turistic al regiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here