Sanatate prin fructe si legume IMPORTANT

0
806

Ai mincat azi un mar? Ai facut o alegere buna. Daca iti plac fructele si legumele, consuma-le cu incredere, pentru ca sint principala sursa de vitamine si substante nutritive a organismului de care tu ai intradevar foarte mare nevoie.

Cind ne referim la valoarea nutritiva a alimentelor,trebuie sa luam in calcul continutul de vitamine si minerale, fibra, beta-caroten si o componenta non-nutritiva care ajuta organismul in lupta impotriva bolilor, un grup de substante numite fitochimicale. Pentru a alege in cunostinta de cauza, Infogiarmata.ro iti prezinta citeva dintre cele mai sanatoase fructe si legumepe care tu poti sa le consumi.

Fructe

Pepenele: bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra, are putine calorii;

Portocala: contine vitamina C si acid folic, fibra. Pentru a obtine maximul de elemente nutritive in loc de suc, este preferat sa se consume intreg fructul;

Grapefruit (alb sau roz): bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra necesara pentru reducerea colesterolului, de asemenea este bogat in phytochimicale;

Caisele: Sint foarte bogate in beta-carotida, potasiu si fibra; de asemenea, au vitamina C. Caisele uscate nu contin vitamina C, dar, in schimb, au mult fier.

Legume

Spanac: importanta sursa de beta-caroten, vitamina C, acid folic, fier, potasiu si calciu;

Cartofi: bogati in potasiu, vitamina C, beta-caroten si fibra;

Morcovi: continut bogat de beta si ½ caroten si fibra;

Ardei gras rosu: o sursa importanta pentru organism ce ofera vitatlitate corpulu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here