Vant puternic in toata tara. Meteorologii anunta ninsori viscolite la munte

0
464

Cea mai mare parte a tarii intra, deseara, sub incidenta unei avertizari de intensificari de vant. In plus, in zona montana, se vor semnala ninsori viscolite. Codul galben este valabil din aceasta seara, de la ora 22:00, pana miercuri la aceeasi ora.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 22 – 24 octombrie, ora 22

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, ninsori viscolite;
Zone afectate: zonele montane

La munte, indeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zapada si reducand vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.
Astfel de fenomene se vor semnala in noaptea de marti spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales in Carpatii Orientali, apoi cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

Fenomene vizate: intensificari ale vantului
Zone afectate: zonele mai joase de relief

In noaptea de marti spre miercuri (23/24 octombrie), in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania vantul va avea intensificari cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. In aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitatile de apa vor atinge local 15 l/mp si izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.
In cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vantul se va intensifica treptat in toate regiunile, cu viteze in general de 55 – 70 km/h, mai mari in sudul extrem al tarii.

Sursa:http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here