S-a dat liber la largirea drumului Timisoara – Dumbravita -Giarmata– Autostrada

0
494

A venit si  verdictul in cazul largirii la 4 benzi a drumului de legatura Timisoara -Autostrada, prin Dumbravita .

Consiliul Judetean Timis a organizat o licitatie pentru a desemna firma care va executa lucrarile, licitatie ce s-a incheiat la finelul lunii aprilie.

Licitatia a fost insa contestata, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiile a cerut reevaluarea ofertelor

CJT a atacat hotararea CNSC, iar instanta a dat dreptate Consiliului Judetean.

Valoarea lucrarilor este de 52 de milioane de lei, iar finantarea este asigurata din fonduri europene.

Proiectul „Modernizare DJ 691: largirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara si Centura Timisoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” se va face pe doua tronsoane, separate, unul in continuarea celuilalt. Primul tronson este cel de la sensul giratoriu de la intrare in Dumbravita pana la centura Timisoarei, iar cel de-al doilea tronson este cel de la Centura Timisoara la urcarea pe autostrada A1.

Tronsonulude drum din Dumbravita, nu va putea intra in santier mai devreme de 2021, intrucat va dura destul de mult pana cand stalpii retelei de transport public vor fi mutati, odata ce expira, in 2020 interdictiea care a fost impusa de proiectul european prin care s-a facut extinderea transportului metropolitan.

Asadar in urmatoarea perioada se vor face pregatirile pentru largirea drumului la 4 benzi prin semnarea contractului de proiectare si executie a lucrarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here